sałatki 22.03.2023

PP vinaigrette

1 godz. 0 min.
4 porcje
PP vinaigrette
0

Najważniejszą rzeczą do przeczytania podczas przygotowywania PP vinaigrette jest pieczenie wszystkich warzyw, a nie ich gotowanie. Wtedy warzywa nie stracą swoich korzystnych właściwości, ale będą pełne zdrowego błonnika i witamin.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Warzywa dobrze opłucz, przełóż na blachę do pieczenia i skrop oliwą z oliwek. Wyślij do pieczenia przez 30 minut w temperaturze 180C.

PP vinaigrette: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Gdy warzywa się ugotują, obierz je. Pokrój w drobną kostkę i wyślij na patelnię.

PP vinaigrette: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Pokrój cebulę w małe pierścienie, a ogórek w paski.

PP vinaigrette: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Wymieszaj wszystkie warzywa, dodaj zielony groszek. Sól, pieprz do smaku i dodaj 1 łyżkę. l oleju roślinnego. Wymieszaj i wlej do salaterki.

PP vinaigrette: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Julia Zubkova

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy