Najważniejszą rzeczą do przeczytania podczas przygotowywania PP vinaigrette jest pieczenie wszystkich warzyw, a nie ich gotowanie. Wtedy warzywa nie stracą swoich korzystnych właściwości, ale będą pełne zdrowego błonnika i witamin.
Składniki
- Burak - 2 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- ziemniaki - 2 kawałki
- zielony groszek - 100 g
- oliwa z oliwek - 1 art. l
- szczypiorek - 1 pęczek
- ogórki - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Warzywa dobrze opłucz, przełóż na blachę do pieczenia i skrop oliwą z oliwek. Wyślij do pieczenia przez 30 minut w temperaturze 180C.
Gdy warzywa się ugotują, obierz je. Pokrój w drobną kostkę i wyślij na patelnię.
Pokrój cebulę w małe pierścienie, a ogórek w paski.
Wymieszaj wszystkie warzywa, dodaj zielony groszek. Sól, pieprz do smaku i dodaj 1 łyżkę. l oleju roślinnego. Wymieszaj i wlej do salaterki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy