Ta łatwa sałatka to prawdziwy magazyn witamin na twoim stole! Niezwykle zdrowe i pożywne danie docenią osoby dbające o swoje zdrowie. Gotowanie zajmie nie więcej niż pół godziny, a przepis jest tak prosty, że nawet dziecko sobie z tym poradzi.
Składniki
- awokado - 4 szt.
- ogórki - 4 szt.
- jaja kurze - 4 szt.
- brokuły - 500 g
- czosnek - 2 ząbki
- jogurt grecki - 6 art.
- Zieleń (Dowolna) – do smaku
- sól - do smaku
- mielony czarny pieprz - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj brokuły w osolonej wodzie, a następnie wrzuć do durszlaka, ostudź i rozłóż na różyczki.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić na średnie kawałki.
Awokado przekroić na pół, usunąć pestki, miąższ pokroić w plasterki.
Ogórki pokrojone w cienkie półpierścienie umieść w misce, dodaj plasterki awokado, posiekane jajka i brokuły. Przełóż czosnek przez prasę i dodaj do warzyw.
Dopraw sałatkę jogurtem, solą i pieprzem do smaku, wymieszaj i dodaj zioła według własnego uznania.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy