sałatki 04.06.2023

sałatka Gruzińska & 171; Tbilisi&187;

15 min
4 porcje
Gruzińska sałatka
0

Sałatka Tbilisi to wizytówka słonecznej Gruzji. Nietrudno zgadnąć, że danie ma pikantny smak. Zamiast mielonej papryki można użyć świeżej czerwonej papryki w strąkach. W takim przypadku należy go pokroić tak drobno, jak to możliwe.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj wołowinę, kolendrę i obraną paprykę

Gruzińska sałatka

Osusz orzechy włoskie na patelni i posiekaj w blenderze.

Gruzińska sałatka

Cebulę obrać, pokroić i skropić octem winnym.

Gruzińska sałatka

Połącz wołowinę, paprykę, cebulę, kolendrę, orzechy i umytą fasolę.

Gruzińska sałatka

Wyciśnij czosnek przez prasę, dodaj sól, pieprz i chmiel suneli.

Gruzińska sałatka

Dopraw sałatkę olejem i wymieszaj.

Gruzińska sałatka

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy