Dzielę się z wami żywym eksperymentem na temat kuchni meksykańskiej. Ta sałatka z kurczakiem, czerwoną fasolą i kukurydzą jest tak sycąca, że podaję ją jako danie główne, a nie przystawkę. Pamiętaj, aby dodać więcej pachnących zieleni.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- mąka kukurydziana - 4 art.
- awokado - 1 rzecz
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- kolendra - 0,5 pęczek
- kukurydza - 100 G
- czerwona fasola (puszka) – 150 g
- szczypiorek - 0,5 pęczek
- sos pomidorowy - 2 art.
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
- sól - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filety na cienkie kotlety, ubij, panieruj w mące kukurydzianej i smaż z obu stron. Pokrój na kawałki.
Spuść płyn z fasoli i kukurydzy i wyślij je do kurczaka.
Drobno posiekaj kolendrę, zieloną i fioletową cebulę.
Obierz awokado, pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wyślij do pozostałych składników.
Dopraw sałatkę sosem pomidorowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy