Kiedy nie ma ochoty wymyślać obiadu, zwykle używają sprawdzonej kombinacji-gotowanych ziemniaków i solonych ryb. Ale z tych składników możesz zrobić apetyczną sałatkę. Dodaj trochę zieleni, majonezu, przypraw — i danie jest gotowe.
Składniki
- czerwona ryba (wędzone) – 250 g
- ziemniaki (gotowane) – 250 g
- Zieleń (Dowolna) – 20 g
- majonez - 3 art.
- mielony koper włoski - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę w drobną kostkę.
Obierz i posiekaj ziemniaki. Staraj się, aby kawałki były tego samego rozmiaru co kawałki ryby.
Opłucz warzywa, strząśnij i drobno posiekaj.
Połącz ziemniaki, ryby i warzywa.
Dodaj sól, pieprz, mielony koper włoski i majonez. Delikatnie wymieszaj sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy