Sałatkę warzywną zawsze można urozmaicić, dodając do niej różne składniki. Ciecierzyca sprawi, że sałatka będzie bardziej sycąca, ponieważ zawiera białko i błonnik. Jeśli ciecierzyca jest trudna do znalezienia, można ją zastąpić gotowaną lub konserwowaną fasolą.
Składniki
- pomidory - 3 kawałki
- ogórki - 3 kawałki
- oliwki - 100 g
- ciecierzyca (puszkowane lub gotowane) – 100 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- koperek - 1 pęczek
- oliwa z oliwek - do smaku
- sól - do smaku
- mielony czarny pieprz - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cebulę w pióra, a pomidory i ogórki na kawałki tej samej wielkości.
W dużej salaterce połącz warzywa, dodaj ciecierzycę, oliwki i posiekany koperek.
Dopraw solą i pieprzem, skrop oliwą z oliwek i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy