sałatki 22.01.2022

vinaigrette ze szczypiorkiem i czosnkiem

30 min
6 porcji
Vinaigrette z zieloną cebulą i czosnkiem
0

Lekką sałatkę z gotowanych warzyw można przygotować na różne sposoby. Ktoś lubi bardziej słony lub pikantny, a ktoś lubi po prostu klasyczny przepis. Proponuję spróbować winegret z zieloną cebulą i czosnkiem. Można go podawać z makaronem, rybą lub mięsem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz ugotowane ziemniaki, buraki i marchewkę. Usuń łuskę z czosnku.

Vinaigrette z zieloną cebulą i czosnkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Pokrój ogórki i gotowane warzywa w drobną kostkę. Złóż wszystko do głębokiej miski.

Vinaigrette z zieloną cebulą i czosnkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Dodaj kiszoną kapustę, sól, olej roślinny, wyciśnij czosnek przez prasę.

Vinaigrette z zieloną cebulą i czosnkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Delikatnie wymieszaj winegret łyżką, uważając, aby nie zmiażdżyć miękkich warzyw.

Vinaigrette z zieloną cebulą i czosnkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Przełóż sałatkę na ładny talerz i posyp drobno posiekaną zieloną cebulą.

Vinaigrette z zieloną cebulą i czosnkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy