Paluszki krabowe świetnie komponują się z ananasami, podobnie jak owoce morza. W sałatkach dają wspaniałą grę smaków, którą tak bardzo lubią dorośli i dzieci. Oczywiście przepis wykorzystuje ananasy w puszkach. Dodaję oliwki dla pikanterii.
Składniki
- paluszki krabowe - 200 g
- ananas (w puszkach) – 100 g
- ser - 70 g
- oliwki - 5-6 sztuk
- jaja kurze - 2 kawałki
- majonez - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka do miękkości, ostudź i zetrzyj na grubej tarce.
Na tej samej tarce zetrzyj twardy ser.
Pokrój paluszki krabowe i ananasy tak małe, jak to możliwe, ale wystarczy pokroić oliwki w pierścienie.
Wymieszaj wszystkie składniki i dopraw sałatkę majonezem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy