Sałatki szprotowe zawsze mają swój niepowtarzalny smak dzięki pachnącej wędzonej rybie. Ryż i jajka zacienią ten smak, a chrupiące ogórki nadadzą sałatce soczystości i pikanterii. Taka sałatka nie wstydzi się postawić na świątecznym stole.
Składniki
- szproty - 1 Bank
- jaja kurze (gotowane) – 4 kawałki
- ogórki (marynowane) – 3-4 kawałki
- ryż (gotowany) – 1 szkło
- zielony groszek - 1/2 banki
- majonez - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój jajka, szproty i ogórki na kawałki mniej więcej tej samej wielkości.
Przenieś wszystko do salaterki, dodaj ugotowany ryż i zielony groszek.
Dopraw sałatkę majonezem i delikatnie wymieszaj.
Podawaj sałatkę w salaterce lub ułóż na talerzu za pomocą pierścienia do serwowania.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy