Bardzo oryginalne i niezwykłe ptysie z cukinią i serem natychmiast przyciągają uwagę swoim wyglądem. Do tak ostrożnego krojenia cukinii możesz wziąć obieraczkę do warzyw. Idealnie, jeśli są warzywa o różnych kolorach.
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- cukinia (lub cukinia) – 150 g
- kozi ser (lub dowolny miękki) – 150 g
- zioła prowansalskie - 2 łyżeczka
- orzeszki piniowe - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ciasto na kwadraty. Uformuj je w boki z pasków tego samego ciasta.
Rozłóż rozgnieciony Kozi lub inny miękki ser.
Cukinię pokroić w cienkie paski i ułożyć na ruszcie.
Posyp wszystko ziołami i przyprawami do smaku, a następnie orzeszkami pinii.
Wyślij ptysie do piekarnika na 20-25 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy