Nie wiesz, co ugotować z wątróbką drobiową? Istnieje wiele opcji! Na przykład możesz spróbować tej przepysznej sałatki. Dodaj czosnek i przyprawy do swoich upodobań. Koreański SOS kochudian można zastąpić zwykłym sosem sojowym.
Składniki
- wątróbka drobiowa - 400 g
- pomidory - 200 g
- Sezam - 1 art.
- czosnek - 4 ząbki
- Zieleń (Dowolna) – 100 g
- Olej roślinny - 4 art.
- SOS (kochudian) – 30 ml
- mielony imbir - do smaku
- mielony czarny pieprz - do smaku
- Sol - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wątróbkę drobiową i dokładnie osusz ręcznikami papierowymi.
Smaż wątrobę na oleju roślinnym do miękkości.
Pokrój warzywa i pomidory.
Sezam lekko wysusz na patelni.
Połącz wątróbkę drobiową, pomidory, zioła i sezam.
Dodaj czosnek, sól, przyprawy, sos sojowy przepuszczony przez prasę i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy