sałatki 22.01.2022

Sałatka z funchozą i warzywami

20 min
4 porcje
Sałatka z funchozą i warzywami
littlekop, stock.adobe.com
0

Do takiej sałatki warzywnej najlepiej nadaje się Funchoza. Pozostaje smaczny nawet na zimno i nie skleja się nawet bez dodatkowych sztuczek. Chociaż w nastroju biorę zamiast tego cienki makaron ryżowy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój shiitake w cienkie paski i podsmaż na oliwie z oliwek.

Zetrzyj wszystkie warzywa na koreańskiej tarce.

Przygotuj funchozę zgodnie z instrukcją – gotuj na parze z wrzącą wodą lub gotuj przez kilka minut.

Dodaj posiekany czosnek, wymieszaj sałatkę i posyp sezamem.

Udekoruj danie ziołami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy