Najłatwiejsza i najszybsza domowa sałatka z konserw rybnych i jajek. Jest to wszechstronna opcja o bardzo wygodnej konsystencji przypominającej pasztet. Dlatego można go bezpiecznie posmarować chlebem lub podawać w małych tartletach.
Składniki
- konserwy rybne - 2 banki
- jaja kurze - 3 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- mielony czarny pieprz - 2 szczypta
- majonez - 2 art.
- musztarda Dijon - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo i zetrzyj na grubej tarce.
Drobno posiekaj cebulę i czosnek, rozgnieć przetwory widelcem i wymieszaj.
Dodaj paprykę, musztardę Dijon i majonez i ponownie wymieszaj sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy