Ta sałatka świetnie nadaje się na szybką i zdrową przekąskę. Można go przygotować w domu lub zabrać ze sobą do pracy. Nie trzeba dodawać soku z cytryny, ale chroni owoce przed brązowieniem i nadaje potrawie przyjemną kwaskowatość.
Składniki
- Burak (gotowane) – 250 g
- czerwona fasola (puszka) – 1 Bank
- jabłka (słodko-kwaśny) – 2 kawałki
- orzechy włoskie - garść
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- Olej roślinny - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Buraki, jabłka pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny.
Osusz orzechy włoskie na patelni i lekko posiekaj.
Wrzuć czerwoną fasolę do durszlaka i spłucz.
Wszystko wymieszaj, dodaj zmielony pieprz, sól i olej roślinny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy