sałatki 22.01.2022

wegańska sałatka z buraków, jabłek i czerwonej fasoli

15 min
4 porcje
Wegańska sałatka z buraków, jabłek i czerwonej fasoli
annata78, stock.adobe.com
0

Ta sałatka świetnie nadaje się na szybką i zdrową przekąskę. Można go przygotować w domu lub zabrać ze sobą do pracy. Nie trzeba dodawać soku z cytryny, ale chroni owoce przed brązowieniem i nadaje potrawie przyjemną kwaskowatość.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Buraki, jabłka pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny.

Osusz orzechy włoskie na patelni i lekko posiekaj.

Wrzuć czerwoną fasolę do durszlaka i spłucz.

Wszystko wymieszaj, dodaj zmielony pieprz, sól i olej roślinny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy