dżem wiśniowy z migdałami

1 godz. 0 min.
1 porcja
Dżem wiśniowy z migdałami
vkuslandia, stock.adobe.com
0

Jednym z najbardziej niezwykłych dodatków do robienia dżemu wiśniowego są migdały. Jestem pewien, że nie wszyscy mieli okazję spróbować takiej uczty. I na próżno, ponieważ okazuje się niesamowicie smaczny i oryginalny. I przygotowanie jest równie proste. Opowiadam!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posyp wiśnie bez pestek cukrem i pozostaw na kilka godzin.

Zagotuj dżem i gotuj przez 10 minut, usuwając pianę.

Zalej migdały wrzącą wodą przez kilka minut i obierz.

Wyślij migdały do dżemu, ponownie zagotuj i gotuj przez kolejne 4 minuty.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy