słodko-kwaśny sos pomidorowy

2 godz. 30 min.
4 porcje
Słodko
marysckin, stock.adobe.com
0

Sosy własne są dobre dla wszystkich, z wyjątkiem czasu ich przygotowania. Dlatego wygodniej jest od razu zrobić więcej półfabrykatów. A potem możesz zwinąć go w słoiki, a nawet przechowywać przez całą zimę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż cebulę, paprykę, chili i pomidory przez maszynę do mięsa.

Dodaj olej, goździki i ziarna pieprzu i gotuj przez pół godziny na małym ogniu.

Dodaj cukier, sól, sos sojowy, ocet i przyprawy i gotuj sos przez kolejne półtorej godziny, aż zgęstnieje.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy