dżem z czerwonej i czarnej porzeczki

20 min
10 porcji
Dżem z czerwonej i czarnej porzeczki
flipper1971, stock.adobe.com
0

Odżywianie powinno być nie tylko smaczne, ale także zdrowe. Jest to szczególnie ważne zimą, kiedy jest bardzo mało świeżych warzyw i owoców. W przypadku dżemu z czerwonej i czarnej porzeczki niedobór witamin nie jest straszny. Ugotuj go według tego przepisu i bądź spokojny o swoje zdrowie!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj oba rodzaje porzeczek i przepuść przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier, wymieszaj i pozostaw na 1,5-2 godziny.

Na małym ogniu zagotuj dżem, dodaj kwas cytrynowy i gotuj przez 10 minut.

Rozłóż w czystych, suchych słoikach, zwiń i owiń grubym ręcznikiem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy