kompot z arbuza na zimę

45 min
1 porcja
Kompot z arbuza na zimę
Olga, stock.adobe.com
0

Dojrzały soczysty arbuz jest dobry nie tylko świeży w szczycie sezonu, ale także w postaci preparatów na zimę. Na przykład w postaci tak pięknego kompotu, któremu Twoje gospodarstwo domowe nie będzie w stanie się oprzeć. Jest tradycyjnie przygotowywany w prosty sposób.

Składniki

  • arbuz - 300 g
  • śliwki - 200 g
  • cukier - 250 g
  • woda - 2.5 L
  • kwas cytrynowy - 0.5 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój arbuza, umyj śliwkę i włóż do czystego słoika.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 15 minut.

Odcedź tę wodę, dodaj do niej cukier i cytrynę i ponownie zagotuj.

Wlej owoce i zwiń kompot na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy