kompot z porzeczek i jabłek na zimę

40 min
4 porcje
Kompot z porzeczek i jabłek na zimę
dolphy_tv, stock.adobe.com
0

Dzisiaj chcę podzielić się z wami bardzo nietypowym sposobem przygotowania kompotu jabłkowego w puszkach. Są tu drobno posiekane jabłka, chociaż zwykle są używane w całości lub w plasterkach. Aby uzyskać bogatszy smak i kolor, dodaj trochę porzeczek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę. Opłucz porzeczki.

Włóż wszystko do sterylnych słoików i zalej wrzącą wodą.

Pozostaw na 10 minut pod przykryciem, odcedź i ponownie zagotuj.

Dodaj cukier, wymieszaj i ponownie napełnij słoiki.

Zwiń kompot na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy