dżem z borówki brusznicy z orzechami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z borówki brusznicy z orzechami
alicja neumiler, stock.adobe.com
0

Kilka lat temu po raz pierwszy spróbowałem dodać orzechy do dżemu. I tak nam się podobało, że od tego czasu wypróbowałem już wiele różnych kombinacji składników. Jednym z najbardziej udanych jest borówka brusznica i podzielę się nią dzisiaj.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Osusz orzechy na suchej patelni i drobno posiekaj.

Przykryj Borówki cukrem, pozostaw na noc, zagotuj i gotuj przez 5 minut.

Pozwól obrabianemu przedmiotowi ostygnąć i gotuj przez kolejne 5 minut.

Ponownie pozwól dżemowi ostygnąć, dodaj orzechy, gotuj przez kolejne 5 minut i zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy