gęsta galaretka-pięciominutowa czarna porzeczka

15 min
8 porcji
Gęsta galaretka
Elen Nika, stock.adobe.com
0

Będziesz zaskoczony, ale ten przepis w ogóle nie wykorzystuje zagęszczaczy. Cały sekret polega na tym, że czarna porzeczka zawiera bardzo dużo pektyny. Gęsta galaretka-pięć minut uzyskuje się nawet u niedoświadczonych kucharzy. Gotuj i podziwiaj wyniki!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj porzeczki, opłucz i połóż do wyschnięcia na ręczniku papierowym.

Przełóż porzeczki przez maszynkę do mięsa lub zmiel w blenderze.

Dodaj cukier, wymieszaj i zagotuj na małym ogniu.

Gotuj przez 5 minut, włóż do wysterylizowanych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy