dżem porzeczkowo-pomarańczowy

25 min
4 porcje
Dżem z porzeczek i pomarańczy
Olga Votinova, stock.adobe.com
0

Uwielbiam dodawać pomarańczę do dowolnego dżemu. Na przykład w porzeczkach. Kiedyś wypróbowałem ten pomysł po prostu z ciekawości i odkryłem, jak bardzo taki drobiazg zmienia smak mojego ulubionego przysmaku. Radzę ci spróbować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj porzeczki.

Wyciśnij sok pomarańczowy i dodaj do porzeczek.

Dodaj cukier i pozostaw wszystko na kilka godzin lub nawet na noc.

Doprowadź obrabiany przedmiot do wrzenia i gotuj dżem przez 15 minut.

Umieść go w czystych, wysterylizowanych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy