dżem z czarnej porzeczki z galaretką

25 min
4 porcje
Dżem z czarnej porzeczki z galaretką
marysckin, stock.adobe.com
0

Jelfix jest dodawany w celu nadania galaretowatej konsystencji dżemowi i to właśnie sprawia, że jest szczególnie atrakcyjny. Bez niego Czarna porzeczka musiałaby być gotowana dłużej, co oznacza, że zachowa mniej witamin i składników odżywczych.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel połowę porzeczek blenderem.

Wymieszaj żelfiks i 2 łyżki cukru, dodaj do puree porzeczkowego i wymieszaj.

Dodaj pozostałe jagody do puree i zagotuj.

Dodaj cukier, gotuj dżem przez 5 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy