dżem z jarzębiny nevezhinskaya

1 godz. 30 min.
4 porcje
Dżem z jarzębiny nevezhinskaya
Piotr Krzeslak, stock.adobe.com
0

Jarzębina Nevezhinskaya to prawdziwe znalezisko dla kucharzy. W szczególności uzyskuje się z niego niesamowite preparaty na zimę. Taki dżem jest idealny do herbaty, do innych potraw i deserów, a także po prostu do wzmocnienia odporności zimą.

Składniki

  • Jarzębina (niewierzyńska) – 1 kg
  • woda - 3 szklanki
  • cukier - 1.7 kg

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz i osusz jarzębinę i zalej wrzącą wodą przez kilka minut.

Zagotuj syrop z wody i cukru i wyślij tam jagodę.

Wymieszaj, zdejmij Syrop z ognia i pozostaw na noc.

Ponownie zagotuj, zdejmij z ognia i odstaw na pół godziny.

Ponownie zagotuj dżem i ponownie zdejmij z ognia.

Powtórz tę procedurę do pożądanej konsystencji i zwiń dżem do słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy