galaretka z zielonego agrestu

40 min
4 porcje
Galaretka z zielonego agrestu
keygen, stock.adobe.com
0

Nie można się oprzeć galaretce z zielonego agrestu przynajmniej ze względu na jej niewiarygodnie jasny odcień. Niewiele jagód lub owoców jest w stanie nadać tak wyjątkowy kolor. Dlatego bardzo kocham ten przedmiot i chcę się nim z wami podzielić.

Składniki

  • agrest (zielony) – 1 kg
  • woda - 1 szkło
  • cukier - 1 kg

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij agrest wodą i gotuj przez 10 minut.

Zmielić przez sito.

Dodaj cukier i zagotuj mieszaninę.

Gotuj galaretkę przez 15-20 minut, mieszając.

Wlej go do czystych, suchych słoików i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy