dżem z czarnej porzeczki na patelni

20 min
4 porcje
Dżem z czarnej porzeczki na patelni
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Ten przepis świetnie pomaga, gdy brakuje jagód. Dżem z czarnej porzeczki na patelni jest szybki i prosty. Dzięki szerokiej powierzchni grzewczej masa nagrzewa się równomiernie, a wilgoć szybko odparowuje. Śledź proces i nie zapomnij mieszać.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz czarne porzeczki z suchych ogonów i spłucz.

Umieść jagody na patelni, dodaj 3 łyżki. cukier i podgrzewaj przez kilka minut.

Dodaj pozostały cukier, zmniejsz ogień do minimum i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.

Włóż gorący dżem do czystych, suchych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy