Pikantne i pachnące Koreańskie rzodkiewki można ugotować kilka razy lub natychmiast zwinąć na zimę. I właśnie o drugiej opcji chcę dziś porozmawiać. Jest tam kilka osobnych niuansów i tajemnic – a przekąska jest doskonale przechowywana przez cały sezon.
Składniki
- rzodkiewka - 600 g
 - sól - 1 łyżeczka
 - cukier - 2 art.
 - ocet ryżowy - 100 ml
 - woda - 400 ml
 - ziele angielskie - 4 groszek
 - Mieszanka groszku pieprzowego - 1 art.
 - liść laurowy - 3 kawałki
 - kurkuma - 1 łyżeczka
 - mielona czerwona papryka - 2 szczypta
 - suszone chili - 2 szczypta
 - Goździk - 2 Bud
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj wodę ze wszystkimi przyprawami i na koniec dodaj ocet.
Pokrój rzodkiewkę w kostkę lub talerze i włóż do marynaty.
Zostaw go tam, aż całkowicie ostygnie i pozostaw przekąskę na jeden dzień w lodówce.
Włóż go do sterylnych słoików.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy