Pikantne i pachnące Koreańskie rzodkiewki można ugotować kilka razy lub natychmiast zwinąć na zimę. I właśnie o drugiej opcji chcę dziś porozmawiać. Jest tam kilka osobnych niuansów i tajemnic – a przekąska jest doskonale przechowywana przez cały sezon.
Składniki
- rzodkiewka - 600 g
- sól - 1 łyżeczka
- cukier - 2 art.
- ocet ryżowy - 100 ml
- woda - 400 ml
- ziele angielskie - 4 groszek
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 art.
- liść laurowy - 3 kawałki
- kurkuma - 1 łyżeczka
- mielona czerwona papryka - 2 szczypta
- suszone chili - 2 szczypta
- Goździk - 2 Bud
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj wodę ze wszystkimi przyprawami i na koniec dodaj ocet.
Pokrój rzodkiewkę w kostkę lub talerze i włóż do marynaty.
Zostaw go tam, aż całkowicie ostygnie i pozostaw przekąskę na jeden dzień w lodówce.
Włóż go do sterylnych słoików.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy