dżem malinowy w powolnej kuchence

45 min
4 porcje
Dżem malinowy w powolnej kuchence
Liudmyla, stock.adobe.com
0

Uwielbiasz dżem, ale nie lubisz stać latem w upale przy kuchence? Wydaje się, że sytuacja jest beznadziejna. Ale w rzeczywistości najprostsza powolna kuchenka była doskonałym rozwiązaniem tego problemu. A dziś chętnie podzielę się z wami sprawdzonym przepisem na maliny.

Składniki

  • Malina - 1 kg
  • cukier - 600 g
  • woda - 100 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wyślij maliny, cukier i wodę do miski wolnowaru. Rozgnieć trochę.

Włącz tryb "gaszenia" na około 40 minut.

Wymieszaj dżem kilka razy.

Zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy