koperek z solą na zimę

15 min
20 porcji
Koperek z solą na zimę
koperek z solą na zimę , stock.adobe.com
0

Jasne, świeże warzywa są sprzedawane w supermarkecie również zimą, ale po co wydawać pieniądze, skoro można je zaopatrzyć w sezonie. Opowiadam prosty przepis na koperek z solą. Zgodnie z tą samą zasadą inne zioła są zbierane na zimę. Mogą być przechowywane przez 1 rok.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz koperek, strząśnij nadmiar wilgoci i połóż do wyschnięcia na ręczniku.

Drobno posiekaj koperek nożem lub zmiel w blenderze.

Dodaj sól i wymieszaj rękami, lekko ugniatając aromatyczną masę.

Umieść obrabiany przedmiot w czystych, suchych słoikach, szczelnie zamknij pokrywkami i przechowuj w ciemnym, chłodnym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy