adjika z żółtych pomidorów na zimę

25 min
20 porcji
Adżika z żółtych pomidorów na zimę
elenavah, stock.adobe.com
0

Przepis dla miłośników kuchni gruzińskiej. Pikantna adjika z żółtych pomidorów okazuje się smaczna i piękna. Można go podawać z mięsem, rybami, makaronem i owsianką. Nie używaj prasy do czosnku, posiekany nożem jest bardziej aromatyczny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj żółte pomidory, kolendrę, ostrą paprykę i obrany czosnek.

Dodaj masło, cukier, sól, mielony imbir i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.

Wlej ocet i po 1 minucie zdejmij z ognia.

Rozłóż Adjikę w wysterylizowanych słoikach, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy