dania główne 07.02.2022

Rolada z indyka z awokado

1 godz. 0 min.
4 porcje
Rolada z indyka z awokado
nata_vkusidey, stock.adobe.com
0

Czy kiedykolwiek próbowałeś klopsika z nadzieniem z awokado? Na pewno nie, a wtedy na pewno wiele przegapiłeś! Do takiego przepisu najlepiej nadaje się delikatny i soczysty Indyk.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozgnieć widelcem awokado, aż będzie miękkie. Zmiel czosnek, chili i kolendrę.

Dodaj tam sok z limonki, oliwkę Maso, sól i pieprz. Wymieszać.

Rozpakuj indyka, ubij i ułóż na nim nadzienie. Zwinąć ciasną rolkę.

Skrop bułkę odrobiną oleju. Posyp go mieszanką krakersów i orzechów.

Piecz roladę z indyka w piekarniku przez 45-50 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy