Czy kiedykolwiek próbowałeś klopsika z nadzieniem z awokado? Na pewno nie, a wtedy na pewno wiele przegapiłeś! Do takiego przepisu najlepiej nadaje się delikatny i soczysty Indyk.
Składniki
- pierś z indyka - 500 g
- bułka tarta - 3 art.
- orzechy (posiekane) – 2 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- awokado - 2 kawałki
- Chili - 2 kawałki
- czosnek - 4 ząbki
- sól - 1 CZ. l.
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 0.5 łyżeczka
- kolendra - 4 gałązki
- sok z limonki - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozgnieć widelcem awokado, aż będzie miękkie. Zmiel czosnek, chili i kolendrę.
Dodaj tam sok z limonki, oliwkę Maso, sól i pieprz. Wymieszać.
Rozpakuj indyka, ubij i ułóż na nim nadzienie. Zwinąć ciasną rolkę.
Skrop bułkę odrobiną oleju. Posyp go mieszanką krakersów i orzechów.
Piecz roladę z indyka w piekarniku przez 45-50 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy