Do tego przepisu wybierz grzyby drzewne popularne w kuchni azjatyckiej. Na przykład shiitake. Są bardzo wygodne do krojenia w cienkie paski, a także wspaniale komponują się w smaku z marchewką.
Składniki
- marchew - 400 g
- Shiitake - 200 g
- Zieleń - 0.5 pęczek
- Sezam - 2 art.
- olej sezamowy - 1 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj marchewki na grubej tarce. Zmiel czosnek i zioła.
Pokrój shiitake w cienkie paski i smaż na oliwie z oliwek do miękkości.
Wymieszaj grzyby z resztą składników.
Dodaj sezam i przyprawy, skrop sałatkę olejem sezamowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy