Jeśli chodzi o owoce morza, trudno wybrać jedną rzecz. Proponuję nie dręczyć się i przygotować sałatkę z Morza. W dalszej części przepisu opisano, jak przygotować i wymieszać składniki. Doprawimy majonezem sałatkowym.
Składniki
- czerwona ryba (lekko solony) – 200 g
- kalmary (gotowane) – 250 g
- krewetki (schłodzone) – 200 g
- rapany (gotowane) – 150 g
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- majonez (sałatka) – 4 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę, kalmary i rapany.
Krewetki opłucz wrzącą wodą, obierz i skrop sokiem z cytryny.
Wszystko wymieszaj, sól, pieprz i dopraw majonezem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy