sałatki 22.01.2022

Sałatka z mięsem, rzodkiewką i ziołami

15 min
4 porcje
Sałatka z mięsem, rzodkiewką i ziołami
Sea Wave, stock.adobe.com
0

Wiosną, kiedy na półkach pojawia się świeża rzodkiewka, wszyscy masowo zaczynają z niej przygotowywać sałatki. Istnieje wiele przepisów na ten temat. Proponuję dzisiaj wypróbować świetną opcję z indykiem. Świeże i satysfakcjonujące danie może zastąpić pełnowartościową przekąskę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozgrzej 1 łyżkę oleju roślinnego na patelni, ułóż indyka i lekko zrumień.

Połóż mięso na desce i pokrój.

Rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki i skrop sokiem z cytryny.

Połącz mieszankę sałatkową, rzodkiewki i kawałki indyka.

Dodaj sól, musztardę Dijon, pozostały olej roślinny i wymieszaj.

Gotową sałatkę można posypać sezamem, siemieniem lnianym lub płatkami ostrej papryki.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy