Piękna, zdrowa i niezwykle smaczna sałatka! Połóż go na stole, a twój zwykły posiłek zamieni się w ucztę! Dzięki jasnym kolorom warzyw danie wygląda bardzo apetycznie! Połóż go na dużym talerzu i udekoruj ziołami.
Składniki
- kalmary (gotowane) – 350 g
- Ośmiornica (gotowane) – 200 g
- papryka (inny kolor) – 2 kawałki
- pomidory (średnie) – 3 kawałki
- ogórki - 2 kawałki
- Zieleń - 20 g
- oliwa z oliwek - 3 art.
- sok z cytryny - 2 CZ. l.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kalmary, ośmiornice i skrop sokiem z cytryny.
Pokrój pomidory, ogórki i obraną paprykę.
Połącz warzywa, owoce morza i warzywa.
Dodaj sól, oliwę z oliwek i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy