sałatki 22.01.2022

sałatka z kraba pod futrem z marchwi

25 min
4 porcje
Sałatka krabowa pod futrem z marchwi
valeri, stock.adobe.com
0

Śledź pod futrem z buraków to już klasyk. I proponuję spróbować paluszków krabowych pod futrem z marchwi. Nawiasem mówiąc, ta opcja ma znacznie mniej kalorii. A jeśli zastąpisz majonez kwaśną śmietaną, będzie odpowiedni nawet dla dzieci.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj jajka do miękkości i zetrzyj na grubej tarce.

Zetrzyj marchewki na drobnej tarce, posiekaj warzywa, paluszki krabowe i ogórki.

Ułóż jajka, ogórki z ziołami, paluszki krabowe i marchewki warstwami i powtórz wszystkie warstwy jeszcze raz.

Okresowo posmaruj warstwy kwaśną śmietaną lub majonezem.

Marchewki na wierzchu powinny pokrywać całe danie.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy