Śledź pod futrem z buraków to już klasyk. I proponuję spróbować paluszków krabowych pod futrem z marchwi. Nawiasem mówiąc, ta opcja ma znacznie mniej kalorii. A jeśli zastąpisz majonez kwaśną śmietaną, będzie odpowiedni nawet dla dzieci.
Składniki
- marchew - 3 kawałki
- Zieleń - 0.5 pęczek
- paluszki krabowe - 350 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- kukurydza - 1 Bank
- ogórki - 3 kawałki
- śmietana (lub majonez) – 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka do miękkości i zetrzyj na grubej tarce.
Zetrzyj marchewki na drobnej tarce, posiekaj warzywa, paluszki krabowe i ogórki.
Ułóż jajka, ogórki z ziołami, paluszki krabowe i marchewki warstwami i powtórz wszystkie warstwy jeszcze raz.
Okresowo posmaruj warstwy kwaśną śmietaną lub majonezem.
Marchewki na wierzchu powinny pokrywać całe danie.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy