Ogórki są najważniejszym składnikiem kuchni koreańskiej, a bez makaronu nie można sobie wyobrazić azjatyckich tradycji kulinarnych. Tym razem doskonale łączą się w tak prostej, ale smacznej sałatce. Aby było jeszcze bardziej satysfakcjonujące, dodaj mięso!
Składniki
- wołowina - 300 g
- makaron ryżowy - 200 g
- ogórki - 3 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- olej sezamowy - 1 art.
- Sezam - 2 art.
- sos sojowy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wołowinę w paski, marynuj w sosie sojowym przez 10-15 minut i smaż do miękkości.
Ugotuj zgodnie z instrukcją makaron ryżowy i spłucz wodą.
Zetrzyj marchewki i ogórki na koreańskiej tarce i wymieszaj sałatkę.
Posyp sezamem i skrop olejem sezamowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy