sałatki 22.01.2022

Sałatka z pieczonymi pieczarkami i dressingiem miodowo-musztardowym

20 min
4 porcje
Sałatka ze smażonymi grzybami i dressingiem miodowo
Maksim Shebeko, stock.adobe.com
0

Moje ulubione grzyby do tego przepisu to piękne świeże kurki. Są przygotowywane w taki sam sposób, jak bardziej znane pieczarki, więc nie sprawiają żadnych kłopotów. I wspaniale łączą się z dressingiem miodowo-musztardowym.

Składniki

do sałatki:
do tankowania:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść i opłucz grzyby. Pokrój je razem z cebulą i smaż do miękkości, około 15 minut.

Podsmaż boczek osobno, aż się zarumieni.

Dodaj liście sałaty i pieprz sałatę.

Połącz wszystkie składniki dressingu i polej naczynie.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy