sałatki
22.01.2022
Sałatka z pieczonymi pieczarkami i dressingiem miodowo-musztardowym
20 min
4 porcje
Moje ulubione grzyby do tego przepisu to piękne świeże kurki. Są przygotowywane w taki sam sposób, jak bardziej znane pieczarki, więc nie sprawiają żadnych kłopotów. I wspaniale łączą się z dressingiem miodowo-musztardowym.
Składniki
do sałatki:
do tankowania:
- oliwa z oliwek - 2 art.
- musztarda - 1 art.
- miód - 1 art.
- sok z cytryny - 1 CZ. l.
- ostra czerwona papryka - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść i opłucz grzyby. Pokrój je razem z cebulą i smaż do miękkości, około 15 minut.
Podsmaż boczek osobno, aż się zarumieni.
Dodaj liście sałaty i pieprz sałatę.
Połącz wszystkie składniki dressingu i polej naczynie.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy