Nie wiesz, co ugotować z kalmarów? Spróbuj marynować je z papryką. To proste i bardzo smaczne. To prawda, że będziesz musiał trochę poczekać, ponieważ dla pełni smaku danie musi stać w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki
- kalmary (gotowane) – 4 tusze
- papryka - 2 kawałki
- czosnek - 3 ząbki
- pietruszka - kilka gałązek
- sos chili - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 30 ml
- sok z cytryny - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kalmary, natkę pietruszki i obraną paprykę.
Ząbki czosnku obrać, zmiażdżyć rękojeścią noża, a następnie posiekać.
Wszystko wymieszaj, dodaj sos chili, sok z cytryny, olej, sól i mielony pieprz.
Wymieszaj sałatkę i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy