
Chcesz zrobić coś prostego na herbatę? Upiecz pyszną Charlotte z twarogu i jabłek. Dokładnie przestrzegaj proporcji, sekwencji działań, monitoruj temperaturę, a otrzymasz niesamowicie smaczne wypieki.
Składniki
- jabłka - 300 g
- twaróg - 150 g
- mąka - 130 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- cukier - pół szklanki
- wanilina - na czubku noża
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- masło - 20 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przetrzyj twaróg przez sito lub zmiel w blenderze.

Dodaj jajka, cukier, wanilinę i jeszcze raz wymieszaj.

Przesiej mąkę, wymieszaj z proszkiem do pieczenia i dodaj małe porcje do miski z półfabrykatem. Dobrze zagnieść masę, aż będzie gładka.

Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę.

Wrzuć jabłka do ciasta i wymieszaj.

Włóż ciasto do wysmarowanej formy i wyślij na 30 minut do nagrzanego piekarnika. Optymalna temperatura do gotowania wynosi 180 stopni.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy