Chcesz zrobić coś prostego na herbatę? Upiecz pyszną Charlotte z twarogu i jabłek. Dokładnie przestrzegaj proporcji, sekwencji działań, monitoruj temperaturę, a otrzymasz niesamowicie smaczne wypieki.
Składniki
- jabłka - 300 g
- twaróg - 150 g
- mąka - 130 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- cukier - pół szklanki
- wanilina - na czubku noża
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- masło - 20 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przetrzyj twaróg przez sito lub zmiel w blenderze.
Dodaj jajka, cukier, wanilinę i jeszcze raz wymieszaj.
Przesiej mąkę, wymieszaj z proszkiem do pieczenia i dodaj małe porcje do miski z półfabrykatem. Dobrze zagnieść masę, aż będzie gładka.
Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę.
Wrzuć jabłka do ciasta i wymieszaj.
Włóż ciasto do wysmarowanej formy i wyślij na 30 minut do nagrzanego piekarnika. Optymalna temperatura do gotowania wynosi 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy