Oczywiście w tradycyjnej kuchni rosyjskiej nie było paluszków krabowych. Ale czas nie stoi w miejscu, a dobrze znaną sałatkę krabową z dzieciństwa można już bezpiecznie zapisać w nowym klasyku. Złap kolejny sprawdzony przepis!
Składniki
- jaja kurze - 4 kawałki
- paluszki krabowe - 300 g
- kukurydza - 1 Bank
- ogórki - 3 kawałki
- pietruszka - 0.5 pęczek
- majonez (chudy) – 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo i ostudź pod zimną wodą.
Pokrój wszystkie składniki w tę samą kostkę i dodaj kukurydzę.
Dodaj posiekaną natkę pietruszki do sałatki. Dopraw go chudym lub domowym majonezem.
Wymieszaj i udekoruj tą samą natką pietruszki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy