Oczywiście grzyby nie są najczęstszym składnikiem Cezara. Ale jeśli chcesz ugotować go obficie, a jednocześnie bez mięsa-jest to bardzo wygodna opcja. Do dressingu radzę użyć chudego majonezu wegetariańskiego.
Składniki
- sałata - 200 g
- pieczarki - 200 g
- krakersy - 100 g
- majonez (chudy) – 60 ml
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sól - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0.5 łyżeczka
- gałka muszkatołowa - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Losowo posiekaj sałatę i połóż na talerzu.
Pokrój grzyby i podsmaż je na oliwie z oliwek, aż wilgoć wyparuje. Sól, pieprz i dodaj gałkę muszkatołową.
Wyślij grzyby i krakersy do sałatki. Skrop wegetariańskiego Cezara chudym majonezem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy