Ta pyszna sałatka warzywna z jajkami i krewetkami jest idealna jako prosta przekąska lub lekka kolacja dla osób, które podążają za swoją sylwetką. Jajka można stosować zarówno z kurczaka, jak i przepiórki.
Składniki
- Mieszanka sałatek - 40 g
- pomidory - 2 kawałki
- krewetki - 100 g
- jaja kurze (gotowane) – 2 kawałki
- musztarda - 1 łyżeczka
- Olej roślinny - 2 art.
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Włóż sałatkę do durszlaka, spłucz i pozwól wodzie spłynąć. Przełóż do salaterki.
Pokrój pomidory na małe kawałki i włóż do miski.
Jajka na twardo obrać, pokroić na małe kawałki (jak pomidory) i włożyć do miski.
Rozmrozić krewetki i również przenieść do salaterki.
Zrób sos sałatkowy z musztardy, oleju i soku z cytryny. Wymieszaj i wlej do salaterki. Dodaj szczyptę soli.
Wszystko dokładnie wymieszaj. Sałatka gotowa!
Podawaj sałatkę od razu, ponieważ po pewnym czasie może stać się wodnista.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy