Dodaj świeże warzywa i aromatyczny sos do smażonego tofu – a sałatka jest gotowa. Radzę eksperymentować z tradycjami kulinarnymi i wziąć coś niezwykłego dla kuchni azjatyckiej. Na przykład awokado!
Składniki
- Tofu - 300 g
- sos sojowy - 2 art.
- awokado - 2 kawałki
- papryka - 1 rzecz
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- pomidory koktajlowe - 200 G
- Zieleń - 1 pęczek
- rukola - 2 garści
- Chili - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój Tofu w kostkę i usmaż ze wszystkich stron. Polej go sosem sojowym.
Losowo pokrój awokado, paprykę, pomidory i cebulę.
Posiekaj warzywa i chili, dodaj rukolę do sałatki i wymieszaj.
Dopraw sałatkę oliwą z oliwek i dopraw do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy