Zwracam uwagę na bardzo ciekawy przepis na gulasz wołowy. Przygotowuje się go z aromatycznymi grzybami i boczkiem. Nie ma trudności, wystarczy przestrzegać sekwencji działań i uważnie monitorować proces.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wołowinę, dokładnie osusz i pokrój na małe kawałki.
Drobno posiekaj grzyby, boczek i obraną cebulę.
Rozgrzej olej na patelni, zmniejsz ogień i ułóż boczek. Poczekaj, aż tłuszcz się z niego roztopi.
Dodaj wołowinę i dobrze zrumień każdy kawałek ze wszystkich stron.
Dodaj cebulę, grzyby i czosnek przepuszczony przez prasę. Smaż wszystko razem przez 12-15 minut.
Dodaj koncentrat pomidorowy i zmielony groszek czarnego pieprzu w moździerzu. Dobrze wymieszaj.
Po 3 minutach wlej ciepłą wodę zmieszaną z mąką, solą i gotuj pod przykryciem przez 40 minut.