Uwielbiam gulasz za ciągłe Robienie go na różne sposoby i nie powtarzanie. Wystarczy wymienić lub dodać kilka składników – a tutaj jest zupełnie inny smak. W tym przepisie dodałem trochę dyni do zwykłego zestawu warzyw.
Składniki
- Dynia - 300 g
- cukinia - 200 g
- cebula - 1 rzecz
- kalafior - 200 g
- pomidory - 2 kawałki
- papryka - 1 rzecz
- czosnek - 3 ząbki
- fasolka szparagowa - 100 g
- Olej roślinny - 10 ml
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
- sól - 1 szczypta
- pietruszka (posiekany) – 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i czosnek i usmaż je na oleju roślinnym.
Obierz pomidory i posiekaj w blenderze. Możesz użyć pomidorów w puszkach we własnym soku.
Rozłóż kalafior na małe różyczki i zanurz we wrzącej wodzie na 2-3 minuty.
Pokrój dynię, cukinię i paprykę w kostkę.
Wlej pomidory do cebuli i czosnku, a następnie dodaj resztę warzyw, fasolkę szparagową, sól i pieprz.
Dusić wszystko razem do miękkości-około 40 minut. Na koniec posyp gulasz z dyni ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy