Uwielbiam gulasz za ciągłe Robienie go na różne sposoby i nie powtarzanie. Wystarczy wymienić lub dodać kilka składników – a tutaj jest zupełnie inny smak. W tym przepisie dodałem trochę dyni do zwykłego zestawu warzyw.
Składniki
- Dynia - 300 g
 - cukinia - 200 g
 - cebula - 1 rzecz
 - kalafior - 200 g
 - pomidory - 2 kawałki
 - papryka - 1 rzecz
 - czosnek - 3 ząbki
 - fasolka szparagowa - 100 g
 - Olej roślinny - 10 ml
 - mielony czarny pieprz - 1 szczypta
 - sól - 1 szczypta
 - pietruszka (posiekany) – 1 art.
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i czosnek i usmaż je na oleju roślinnym.
Obierz pomidory i posiekaj w blenderze. Możesz użyć pomidorów w puszkach we własnym soku.
Rozłóż kalafior na małe różyczki i zanurz we wrzącej wodzie na 2-3 minuty.
Pokrój dynię, cukinię i paprykę w kostkę.
Wlej pomidory do cebuli i czosnku, a następnie dodaj resztę warzyw, fasolkę szparagową, sól i pieprz.
Dusić wszystko razem do miękkości-około 40 minut. Na koniec posyp gulasz z dyni ziołami.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy