tkemali z białej śliwki na zimę

1 godz. 0 min.
10 porcji
Tkemali z białej śliwki na zimę
Gala, stock.adobe.com
0

Chcesz mieć na zimę zapas pysznego sosu tkemali, który można wykorzystać w różnych potrawach? Ten przepis pozwoli Ci szybko i łatwo przygotować go ze świeżych składników i cieszyć się jego żywym smakiem o każdej porze roku! Dla odmiany dzisiaj wezmę białą śliwkę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij śliwki wodą, gotuj przez pół godziny do miękkości i przetrzyj przez sito.

Zmiel czosnek, chili, kolendrę i miętę w blenderze.

Wymieszaj wszystkie składniki sosu i gotuj jeszcze trochę do pożądanej gęstości.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy