Wiadomo, że świeże warzywa i zioła muszą być spożywane codziennie. Jest smaczny i zdrowy, szczególnie w zimnych porach roku. Dziś proponuję przygotować przepyszną sałatkę z kurczakiem, awokado i pieczarkami!
Składniki
- szpinak - 150 g
 - filet z kurczaka (gotowane) – 200 g
 - rukola - 10 g
 - awokado - 1 rzecz
 - pomidory koktajlowe - 250 g
 - pieczarki - 200 g
 - Sezam - 1 łyżeczka
 - sos sojowy - 1 art.
 - oliwa z oliwek - 2 art.
 - sok z cytryny - 1 CZ. l.
 - mielony czarny pieprz - do smaku
 - sól morska - do smaku
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pieczarki opłucz, pokrój i smaż na oliwie z oliwek przez 10 minut. Staraj się ich nie wysuszyć, musisz zachować soczystość.
Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.
Ugotowany filet z kurczaka pokrój na długie kawałki.
Połóż liście szpinaku na talerzu, ułóż pomidory, pieczarki, awokado, kurczaka i gałązki rukoli.
Dodaj sól i zmielony czarny pieprz. Polej sałatkę sosem sojowym i posyp sezamem.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy