Nie lubisz bawić się grillem? Spieszę cię uspokoić-Kebab lulya można również ugotować na patelni. Aby to zrobić, mięso z cebulą należy kilkakrotnie przepuścić przez maszynę do mięsa, a następnie bardzo dobrze ubić. W przeciwnym razie kiełbaski mogą się rozpaść podczas smażenia.
Składniki
- mięso - 1 kg
- tłuszcz jagnięcy - 100 g
- cebula - 150 g
- Olej roślinny - 50 ml
- Zira - 0,5 łyżeczka
- papryka - 0,5 łyżeczka
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- sól (bez zjeżdżalni) – 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Mięso, tłuszcz i obraną cebulę przepuścić przez maszynkę do mięsa dwa razy.
Wymieszaj powstałą masę z przyprawami i solą.
Dobrze ubij mięso mielone, zawiń w serwetkę i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Uformuj małe kiełbaski o długości około 12 cm.
Połóż na rozgrzanej patelni z olejem i smaż na złoty kolor ze wszystkich stron. Zwykle zajmuje to około 10 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy