pieczenie 22.01.2022

ptysie ze szparagami i boczkiem

40 min
4 porcje
Ptysie ze szparagami i boczkiem
Nelea Reazanteva, stock.adobe.com
0

Dzisiaj chciałbym podzielić się z wami tak niezwykłym przepisem na domowe wypieki. Jeśli jeszcze nie próbowałeś ptysiów ze szparagami i bekonem, nie zwlekaj! Po prostu uwierz mi, to jest pyszne!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Lekko podsmaż boczek na grillu lub nieprzywierającej patelni, aż się zarumieni.

Pokrój ciasto na duże kwadraty i umieść starty ser na środku każdego.

Odetnij twarde końce szparagów i ułóż 3-4 sztuki po przekątnej na każdym kwadracie.

Pokrój boczek i posyp szparagi na wierzchu.

Zawiń przeciwległe rogi kwadratów, jak na zdjęciu, i uszczypnij.

Posmaruj ptysie ubitym żółtkiem, posyp sezamem i piecz przez 25 minut w 200 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy