Dzisiaj chciałbym podzielić się z wami tak niezwykłym przepisem na domowe wypieki. Jeśli jeszcze nie próbowałeś ptysiów ze szparagami i bekonem, nie zwlekaj! Po prostu uwierz mi, to jest pyszne!
Składniki
- ciasto francuskie - 300 g
- szparagi (cienka) – 20-25 sztuk
- Ser Cheddar - 100 g
- boczek - 3-4 plasterki
- Sezam - 2 art.
- żółtka - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Lekko podsmaż boczek na grillu lub nieprzywierającej patelni, aż się zarumieni.
Pokrój ciasto na duże kwadraty i umieść starty ser na środku każdego.
Odetnij twarde końce szparagów i ułóż 3-4 sztuki po przekątnej na każdym kwadracie.
Pokrój boczek i posyp szparagi na wierzchu.
Zawiń przeciwległe rogi kwadratów, jak na zdjęciu, i uszczypnij.
Posmaruj ptysie ubitym żółtkiem, posyp sezamem i piecz przez 25 minut w 200 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy